Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Information från föräldramötet den 14 januari
2019-02-05 09:12

Missade du föräldramötet, eller bara vill bli påmind om vad som blev sagt, så hittar du informationen här:

Välkommen till en ny termin hos oss!

1. Förening

Vi är just nu ca 700 aktiva medlemmar och av dessa är ca 500 aktiva barn och ungdomar. Vi är idag 5 st barngrupper, 5 st minitrupper, 12 st ungdomsgrupper, 1 st vuxentrupp och 2 st parkourgrupper.

Trupp och parkour tränar på hallen på Hällåsen som vi delar med Söderhamns tennissällskap.

Vår Gymmixverksamhet håller till i spegelsalen, där hålls två pass varje kväll måndag till torsdag och ett pass på söndagar. De olika träningspassen är cross, zumba, stepintervall, styrketräning, funktionell träning, Efit, Miniband, Aerobics och Pilates.

Barngympa 2-5 år finns på skolor runtom i kommunen - just nu i Bergvik, Sandarne, Trönö och på Östra skolan i Söderhamn.

Alla våra medlemmar är försäkrade genom Pensum.

2. Nytt för i år

Vi kommer från den 1 februari att ha gemensam cafeteria tillsammans med tennisen. Cafeterian är öppen för både gymnaster och föräldrar och vi kommer att behöva er föräldrar till hjälp med att bemanna den.

Bemanningen innebär att man finns på plats för att ta emot betalning, fylla på av sortimentet vi har samt hålla rent i och runt cafeterian.

Gymnastiken bemannar måndagar och onsdagar kl. 17:00-20:00 samt varannan söndag (jämna veckor) kl. 14:00-17:00, tennisen har resterande tider. Schema på detta kommer att komma ut, varje pass är 1½ timme långt (17:00-18:30 och 18:30-20:00). Kan man inte datumet/tiden man fått har man eget ansvar att byta med någon.

Om alla hjälps åt kommer det förmodligen att räcka så att varje familj bara behöver bemanna cafeterian en gång per år.

3. Policy

Styrelsen och ledarna jobbade förra hösten tillsammans med SISU ihop en föreningspolicy. Den har vi också tryckt upp och lämnat ut till nystartade grupper. I policyn står det vad föreningen erbjuder och står för, vad ni kan förvänta er av oss som ledare och vad vi förväntar oss av våra aktiva deltagare och deras föräldrar. Läs gärna detta med ert barn.

Om du som förälder inte fått någon säg till så får du en av oss vid ett träningstillfälle.

 

4. Försäljning

Vi säljer just nu Spicy dream (kryddor, oljor m.m). Har du inte fått en katalog så säg till, det finns extra på hallen så du kan starta din försäljning. Vi säljer detta till den 23 februari, då ska du som säljare ha registrerat din försäljning och klarmarkerat den. Om du får problem så kan du kontakta sälj ansvarig i föreningen, Mikaela Halvarsson.

Newbody (kläder) kommer vi också att sälja, den försäljningen startar vi med runt v.11/12.

5. Medgivande av fotografering

Föreningen har många olika Instagram-konton, där vi lägger ut bilder och filmer från träningar. Ni som anmält er via vår hemsida har där svarat på frågan huruvida ni godkänner publicering av bild och film eller inte. Om ert barn INTE får vara med på bild/film får ni gärna säkerställa att vi har det noterat.

Alla som inte redan gjort det, bör annars fylla i en lapp om ditt barn inte får vara med på nätet. Säg till närmaste ledare så ordnare vi det.

Vi vill också uppmärksamma er på att det kan finnas barn i lokalen som kan leva under skyddad identitet. Tänk därför på att vara restriktiv om ni är med på en träning och att endast fota/filma ert barn när ingen annan är nära.

6. Tävling och uppvisning

Vi har beslutat att göra schema inför varje evenemang där vi skriver i gymnastens namn på förbestämda pass. Dessa ansvarar man sen själv för att byta om man ej kan hjälpa till. Vi har tidigare frågat efter frivilliga och känner att vi får jaga väldigt ofta och det tar väldigt mycket tid, så vi hoppas detta ska funka bra.

Den 4-5 maj kommer föreningen att hålla i Uppsvenska mästerskapen. Det är den största tävlingen våran region har där alla tävlande gymnasters föräldrar behöver bidra. Vi vet i dagsläget inte hur många lag som kommer, men vi har preliminärt delat in att klasserna Region 8, 7 och vuxen ska tävla på lördag och Region 6, 5, 4 och 3 tävlar på söndag.

Vi kommer också att behöva hjälp med att flytta redskap till A-hallen den 3 maj på eftermiddagen och flyttning tillbaka den 5 maj efter tävlingsavslut.

Vi kommer att ha lag som sover över där vi ska ställa upp med frukost m.m.

Vi önskar få 2 st drivna föräldrar per trupp med i en organisationsgrupp. Det innebär att hjälpa till med planering inför olika evenemang som att göra schema, inköp till kiosk vid evenemang samt placera föräldrar i olika uppdrag vid evenemang. Vill du vara med, kontakta Mikaela Halvarsson 070-24 99 607. Du bör ha tillgång till Facebook och Messenger för att göra jobbet smidigare.

7. Städning av hall

Vi har gjort ett schema där alla trupper har fått en vecka under terminen då hela hallen ska städas. Vilken dag det blir är upp till varje huvudtränares ansvar att skicka ut i grupperna. Under veckan kan även hallen behöva dammsugas fler än en gång. Schema på veckorna sitter på anslagstavlan inne vid skohyllan i hallen. Ju fler som hjälper till desto fortare går det och städningen gör att det blir trevligare för alla. Vi kommer också i samband med cafeteria passen att städa den ytan också.

8. Trupperna

Under hösten 2018 gjordes de äldre trupperna om på grund av det nya tävlingsreglementet, vilket har betytt nya klasser samt nya krav på klasserna. Inför vårterminen 2019 har vi gjort detsamma med de yngre trupperna.

Omläggningen görs för att få träningen att bli mer anpassad för både gymnasterna och ledarna och har gjorts tillsammans med ledarna i de berörda trupperna och truppansvariga. Har du funderingar kring detta kan du kontakta de som är truppansvariga, Lotta Zetterström eller Mikaela Halvarsson på truppen@soderhamnsgympan.se.

9. Anställning

Från den 1 februari har föreningen anställt Mikaela Halvarsson på halvtid. Hon kommer att bemanna kansliet måndagar och onsdagar kl. 9-12 och ni når henne då på tel. 070-24 99 607 eller mail:

Allmänna frågor: kansli@soderhamnsgympan.se

Truppfrågor: truppen@soderhamnsgympan.se

Parkourfrågor: parkour@soderhamnsgympan.se

10. Sponsring

Vill du vara med och sponsra föreningen eller bidra med något annat. Tveka inte att kontakta oss på sponsormailen sponsor@soderhamnsgympan.se. Vårt sponsorpaket finns också redan nu på hemsidan www.soderhamnsgympan.se/sida/?ID=202924.

10. Allmänna regler under träning:

·         Uppsatt hår

·         Barfota under redskapspassen

·         Träningskläder (tighta kläder)

·         Är man sjuk så är man hemma, vid magsjuka så gäller 72 timmars regeln hos oss också

·         Inga smycken

·         Föräldrar får inte gå ut på golvet under träning, bara när vi ledare ber er komma

·         Ha aldrig tuggummi, då det sitter tuggummi på redskap och i mattan

·         Gymnaster ska inte vara ute på golvet eller på redskap innan träningspasset startat

·         Syskon och andra ska inte vara ute på golvet eller på redskapen innan/under eller efter träningen